Nyheter

17. Nov, 2017

Var sjätte timma tar någon sitt liv i Sverige, Visste du det?

Köp ett vackert smycke i julklapp och gör skillnad. Var med i kampen om att en TV-sänd insamlingsgala för psykisk ohälsa ska bli verklighet. Visa att frågor om psykisk ohälsa och efterlevandestöd är viktiga.
”Minnet lever kvar från de som lämnat oss, men likt solens strålar värmer de våra hjärtan”

26. Okt, 2017

Ny Webbutik

Ett nytt viktigt steg i utvecklingen av projektet Pappa till en Ängel har tagit fart. Nu finns det en webbutik på sidan, där man kan beställa ett smycke till förmån för arbetet med att hjälpa personer som jag, som är efterlevande till självmord. Du visar med märket att frågor om psykisk ohälsa och efterlevandestöd är viktiga. Ett annat syfte är att en nationell TV-sänd stödgala för psykisk ohälsa ska bli verklighet. Än så länge ett mysterium varför det inte finns. Smycket är 19 mm i diameter med en silverfärgad, polerad och välvd yta och kostar 150 kr.

22. Jul, 2017

Korrektur och språkvård

Jag har under den tid som hemsidan funnits fått mycket god respons från er som läser. Jag har dock varit medveten om att brister i grammatik och stavning ibland förekommit. Även om det mesta är välskrivet, har det funnits mer att önska. Vissa av er har reagerat på det. Nu har jag fått hjälp att korrekturläsa och redigera texterna, vilket är bra. Speciellt då det även finns planer på att sätta dessa texter på pränt så småningom. (Även detta lilla stycke har granskats innan publicering). ; )

7. Jul, 2017

Pappa till en Ängel nu även på Instagram

Pappa till en Ängel (www.pappatillenangel.se) är en informativ plattform och en blogg som tar upp min situation som efterlevande till någon som tagit sitt eget liv. Syftet är att belysa problematiken och bristerna i vårt samhälle gällande dessa frågor samt att vara ett slags stöd för människor som befinner sig i samma situation som jag själv. Jag är väldigt öppen med allt som jag skriver vilket har resulterat i ett stort intresse och en ständigt ökande ström av besökare till hemsidan. På Facebook har idag varje artikel närmare 20 000 läsare. Därför vill jag utöka möjligheterna att följa mig. Vid sidan av Facebook kommer även aktuell info nu även presenteras på Instagram.

www.instagram.com/pappatillenangel/

4. Jul, 2017

Ny flik med musik på sidan

Vid sidan av Carolines avskedsbrev fanns också en förteckning över vilka låtar hon ville ha spelat på sin begravning. Musik som både känns och beskriver allt det där som vi aldrig fick veta, förrän det var för sent. Nu under sommaren har jag blivit knockad ett par gånger i samband med konsertbesök, då låtar från listan dykt upp. Det inspirerade mig till att skapa en helt ny flik på hemsidan med namnet ”Musik”, där ett axplock av just den musiken nu finns att lyssna på. För mig är den extremt känslosam, men ibland känns det faktiskt skönt att få dränera ut all inneboende sorg.

16. Feb, 2017

En liten uppdatering

Den här fliken uppdateras inte så ofta, fast den heter just "nyheter". Vill man följa med i vad som händer, så är det i bloggen "om livet efter", där man finner det mesta av vad som är nytt. Jag delar också en och annan artikel under fliken "media" när jag stöter på något som kan vara värt att belysa. Dessa flikar är de mest levande dokumenten här på hemsidan. Det som är nytt annars är att jag publicerat några av Carolines teckningar tillsammans med hennes poesi under fliken med samma namn. Hemsidan har också fått ett fotoalbum med bilder från Carolines uppväxt. I höstas valde GP att uppmärksamma min sida "Pappa till en Ängel" i samband med "Internationella Suicidpreventiva Dagen". Sidan har idag över 100 000 läsare vilket jag är mycket tacksam och glad över.

3. Apr, 2016

"Om att överleva" En ny viktig flik här på sidan!

Har sedan en tid tillbaka försökt sammanfatta lite av mina tankar kring hur jag gjort för att överleva traumat som jag levt i efter det att min dotter Caroline dog genom att begå självmord. Det har resulterat i ett helt nytt avsnitt på hemsidan som jag har valt att kalla "Om att överleva". Jag hoppas ni finner ett intresse i att läsa det och att mina erfarenheter kan vara till nytta för andra.

14. Jun, 2015

Tackat nej till dokumentär i SVT

SVT i Stockholm hörde av sig i veckan som gick. De vill göra en dokumentär om Caroline ur en anhörigs perspektiv, och visst skulle det vara ett fantastiskt tillfälle att få nå ut med hennes viktiga historia, men med respekt för anhöriga som har en helt annan åsikt och inte vill se något TV program kommer jag tyvärr att få tacka nej denna gång. Det är ändå kul att se att min sida nu fått så mycket uppmärksamhet.

28. Mar, 2015

Ny flik!

Nu finns det en ny flik att upptäcka här på hemsidan. Den heter "Vägen tillbaka". Jag beskriver där min resa tillbaka till livet och hur jag tagit mig igenom det första året utan min dotter i livet.

2. Mar, 2015

Edward Blom gör hoppet för Siucide Zero kampanj

http://suicidezero.se/edward-blom-gor-hoppetforsuicidezero/

19. Nov, 2014

Minnesfond

Caroline har en minnesfond registrerad hos Suicide Zero som är en ideell organisation som arbetar med att minska antalet självmord. Läs mer om deras verksamhet genom att klicka på länken nedan. Camilla Toftås som startat insamlingen stödjer själv arbetet genom att bland annat tillverka armband med texten ”Suicide Zero” eller valfritt ”namn” på den person som man vill hedra. Pengarna går oavkortat direkt till verksamheten i Suicide Zero. Vill du vara med och rädda liv? Köp då ett armband eller skänk pengar direkt genom att klicka på någon av länkarna nedan.

CAROLINES MINNESFOND
http://suicidezero.se/donera/caroline-toftasinsamling/?tx=7JK92162DH2459247
(Här kan du skänka pengar direkt till verksamheten i Suicide Zero)

CAMILLA TOFTÅS
www.facebook.com/camilla.toftas
(Här kan du beställa armband som visar att du stödjer arbetet i Suicide Zero)

17. Nov, 2014

Läs det senaste på "Bloggen"

Det är kul att se att besöksfrekvensen ökar stadigt på hemsidan. Bloggsidan är den del av hemsidan som ökar mest just nu. Varje inlägg som skrivs på bloggen visas nu för ungefär 300 till 400 personer. Ni som läser är hjärtligt välkomna med feedback om det är något ni tycker jag borde ta upp eller skriva om.

3. Nov, 2014

Bra flöde på sidan

Nu har sidan www.pappatillenangel.se över 20 000 besök. Allt fler länkar också till sidan. Det är glädjande att se att ni är så många som orkar läsa och lära er mer om detta tabubelagda ämne. Er respons ger också mig energi att fortsätta utveckla sidan. Om ingen hade läst det jag skriver hade det inte heller funnits någon mening med att fortsätta arbetet med att förmedla den dystra statistiken och psykiatrivårdens förfall. Ju fler vi är som kan göra andra medvetna om detta, desto fortare kommer vi också kunna skapa de förändringar som krävs. Förändringar som på sikt räddar liv. Dela därför gärna den här sidan, så att vi kan göra ännu fler människor medvetna om det som vi nu vet.

24. Okt, 2014

Följ sidan på Facebook

Nu finns ”Pappa till en Ängel” även att följa på Facebook. Gruppen kommer tillsvidare vara öppen för alla. Här finner ni nyheter om hemsidan, bloggen och om medias rapportering om psykisk ohälsa. Detta blir också en plattform för er som läser att delge era synpunkter samt dela med er av egna erfarenheter. Stöd arbetet med sidan genom att ”Gilla” den på www.facebook.com/pappatillenangel

9. Okt, 2014

Raderar känsliga bilder

Det avslutande avsnittet i berättelsen om Caroline har väckt starka reaktioner, då jag överträdde en gräns för vad många anser är acceptabelt. I bildmaterialet fanns foton från rättsmedicin och från visningen av hennes kistlagda kropp. Jag förstår att det är extremt starka bilder, men då syftet med hela den här sidan är att lyfta på locket och naket visa upp hur fruktansvärt ett självmord ser ut och drabbar, så har jag inte velat sky några medel. Om jag bara kan förmedla ett uns av känslan det innebär att förlora sitt barn under sådana här omständigheter, så kommer allt fler förstå vidden av problemet. Carolines historia är bara en av 1600 liknande händelser som utspelat sig i Sverige det senaste året. Statistik berör tyvärr sällan någon på djupet. Av hänsyn har jag nu i alla fall tagit bort bilderna.

30. Sep, 2014

Många är berörda

Jag kan bara tacka för all uppmärksamhet och positiv respons som jag får ifrån många av er som läser. Ändå har jag ju knappt börjat. Ni ger mig i alla fall energi att fortsätta arbetet med att utveckla den här sidan som är så viktig. Att på ett naket sätt presentera bilden av hur ett självmord drabbar i sitt sammanhang är naturligtvis känsligt för många och kan ses som en ytterst okonventionell metod för att skapa debatt. Men för att nå framgång och få uppmärksamhet på ett sådant här viktigt samhällsproblem krävs det att man tänker utanför boxen. Budskapet måste fram. Resurserna måste omfördelas och förändringar måste göras. Naturligtvis finns det också de som inte delar min åsikt, och jag respekterar det. Därför har jag har också gjort justeringar i det material som hittills publicerats för att till viss del tillmötesgå de som har haft synpunkter.

24. Sep, 2014

Nu över 4500 besökare

Idag har det gått precis en vecka sedan arbetet med den här sidan började. Sakta men säkert börjar den ta form. Jag ägnar så mycket tid som jag kan med att få allt på plats, men det sker på lediga stunder och min tid är begränsad, så ha tålamod. Jag läser att besöksantalet nu är uppe i över 4 500 st. vilket är glädjande. Just nu ligger mitt fokus på att berätta vad som hände vår dotter Caroline, och det är alltid en avvägning för hur personlig man kan vara. Vissa kanske tycker att man lämnar ut sig för mycket genom att skriva så naket om en så allvarlig företeelse som självmord, men syftet är att få så många som möjligt att bli berörda av detta samhällsproblem. Statistik i all ära, den talar sitt tydliga språk, men är också helt anonym. Man måste sätta saker i sitt rätta sammanhang för att verkligen förstå vidden av det.

17. Sep, 2014

Pappa till en Ängel ser dagens ljus

Idag föds en ny sida som är till för att sprida och uppmärksamma det faktum att en människa tar livet av sig i Sverige var sjätte timma och om hur det är att mista någon närstående släkting eller vän genom självmord. Sidan som är under uppbyggnad administreras av mig, Henrik Greko. Jag är själv drabbad av det ofattbara, då min dotter endast 17 år gammal valde att dö istället för att leva...