19. apr, 2017

Det brusar i mitt huvud...

Fick en idé som bara kom till mig när jag körde konditionspass på gymmet igår. Hade egentligen tänkt styrketräna, men hade glömt mina träningsskor, så det fick bli crosstrainer istället. En timmas synkroniserat trampande gjorde att tankarna for iväg på annat håll. Ett bra sätt att rensa huvudet, samtidigt som man får en vettig grundkondis. Psykiskt mådde jag ganska dåligt, men träningen brukar hjälpa mig. Att jag kände ångest igår var inget konstigt. Hade som så många andra firat Påsk i goda vänners lag med lite för mycket av både mat och vin, så jag visste nog vad det berodde på.

Även om jag numer har hyfsad ordning på mitt liv, händer det som jag så ofta skriver om. Stunderna då jag börjar att ifrågasätta hela min existens. Det alldagliga livet här stressar mig och jag känner allt mer att jag måste göra något mer meningsfullt än att bara finnas till. Tankarna som kom till mig fick mig att fundera i lite nya banor. På vilka nya grepp man kan ta för att äska pengar till forskning om psykisk ohälsa. Under den korta tid som jag själv har varit drabbad tycker jag mig ha sett en förändring både vad det gäller öppenhet och attityd till det faktum att 1 600 personer per år dör i Sverige genom att ta sina liv. Ett första steg så bra som något. Visst är det bra att vi synliggör det, men utan pengar står sig forskningen slätt. Det är ju den som är kärnan för att saker ska kunna bli bättre för dom som faktiskt mår dåligt.

Det är mycket som surrar i huvudet just nu. Håller tankarna för mig själv tillsvidare, så dom får mogna lite, men i mitt inre har hjulen redan börjat snurra…