Mitt liv idag

20. maj, 2019

Idag har jag tillsammans med Annika varit på Orust och hållit föreläsning för kommunens POSOM grupper. Vi mötte räddningstjänst, polis, sjukvårdspersonal och kommunpolitiker från Tjörn, Orust, Stenungsund och Lilla Edet. Ett varmt tack till alla som var med. Jag är mycket glad över att få vara en del av Er utbildningsdag.

#pappatillenangel #suicid #efterlevandestöd #föreläsarliv

15. apr, 2019

Jag blev för ett tag sedan tillfrågad att skriva något för tidningen ”Förgätmigej” som är riksförbundet SPES tidning. SPES är en organisation som arbetar nationellt över hela landet med efterlevandestöd för personer som mist en närstående i suicid. Det betyder mycket att få kontakt med andra som befinner sig i samma situation. Speciellt i början, då det är mycket svårt att ens kunna se att det finns något liv att återvända till.

2. apr, 2019

Pod

Fjärilarnas podcast

Ludmilla Rosengren är till vardags läkare och KBT-terapeut. Hon är precis som jag också efterlevande till en dotter som tog sitt liv. Vi har också en annan sak gemensamt. Att vi tycker det är viktigt att berätta om det som hände, för att på så vis skaka om debatten kring det faktum att en människa var sjätte timma dör i Sverige genom att begå självmord. Så borde det inte få lov att vara. Ludmilla var med och grundade organisationen Suicide Zero som aktivt arbetar med att försöka minska antalet självmord i vårt samhälle. I ”podden” Fjärilarnas podcast förmedlar hon historier från efterlevande. I det senaste avsnittet har jag fått möjligheten att berätta min.
Följ länken för att lyssna.

27. mar, 2019

Tim Berglings familj skriver i ett pressmeddelande att de startar en stiftelse till förmån för bl.a. suicidprevention och psykisk ohälsa. Tim som blev mer känd under artistnamnet Avicii tog sitt liv i april förra året, då endast 28 år gammal.

I helgen som gick besökte jag Härlanda kyrka för att lyssna till en körkonsert med Aviciis musik. Arrangemanget var till förmån för vår regionala organisation här i Göteborg, Suicidprevention i Väst.

18. mar, 2019
Utställningen "Brev till mitt yngre jag"

Utställningen ”Brev till mitt yngre jag”, skapad av fotokonstnären John Hagby, visas nu under april månad på Saronkyrkan här i Göteborg. Missade ni den förra gången, så har ni nu chansen igen. Den beskriver ett antal personer som genomgått livsomvälvande händelser i livet, som inneburit livserfarenheter utöver det vanliga. Där leker vi med tanken att det skulle gå att skriva ett brev till vårt yngre jag. Jag själv har äran att vara ett av porträtten på utställningen. Lördagen den 13 april kommer John själv att vara på plats för att berätta om bilderna. Följ länken för mer info.
#pappatillenangel #brevtillmittyngrejag #fotoutställning #saronkyrkan