Mitt liv idag

25. mar, 2020

Annika, idag, den 25 mars är dagen då du skulle fyllt 49 år. Tyvärr blev det inte så, och det ända jag kan önska är att vi kommer ses igen när tiden runnit ut i mitt eget timglas. Till dess får jag vackert kämpa på med livet här nere. Idag har jag tillsammans med Andrea och Filippa besökt platsen där livet vände och din grav på kyrkogården. En så färgstark person du var. Vi är många som saknar dig!

20. mar, 2020

Igår hade jag ett helt filmteam på plats ifrån Stockholm. Tillsammans gjort vi vårt bästa för att få till en bra kampanjfilm åt hjärnfondens satsning på psykisk ohälsa bland barn. Det behövs pengar till forskning om varför folk blir deprimerade och sjuka i vårt samhälle. Bland unga är självmord den vanligaste dödsorsaken och trenden går åt fel håll. Så får det inte vara. Återkommer med mer detaljer när produktionen är klar. Vi avlutade arbetet med att stödja den lokala favoritrestaurangen Hello Monkey i dessa kristider.

4. mar, 2020

Idag hade vi (jag & Lipton) besök från Stockholm, då jag gjorde en intervju för en av våra kvällstidningar. Tack Anne, journalist och Cornelia, fotograf som ägnade ett flertal timmar med oss för att få till det på bästa sätt. Även Lipton (min hund) har numer en central roll i den fortsatta historien om mig och min resa tillbaka till livet. Utan honom hade jag inte rest mig ur askan lika lätt. Fortfarande ligger det många utmaningar framför oss, men det får ni läsa om i reportaget som kommer publiceras framåt vårkanten.

24. feb, 2020

Sjätte gången nu som Carolines dödsdag passerar. Numer är den mindre påtaglig. Jag har jobbat som vanligt idag utan att ägnat särskilt mycket tankar åt den. Jag har ju ett färskare självmord inpå, som kanske påverkar mig mer i dagsläget. Min taktik för att hantera det hela är ju också så annorlunda, då jag tvingar mig att ta strid mot sorgen och inte låta den få för stort utrymme i mitt liv. Risken är då annars stor att jag själv kommer dras ner i negativa strömvirvlar. Jag försöker istället bejaka mitt eget liv och finna nya vägar. Vägar som kan ta mig vidare till något som kan kännas värt att leva för. Jag räds ingenting numer och det enda jag känner är att livet måste levas fullt ut. Jag vill fånga mina drömmar och gör dem till verklighet. Nu, inte sen. För sen är för sent. Jag har sällan bromsat mig själv av den anledningen, och ju äldre jag är blir detta bara allt mer tydligt. Det finns faktiskt inget tak för vad vi kan åstadkomma. Begränsningarna har vi oftast i vårt eget huvud. Caroline var under sin korta tid här på jorden något av ett föredöme när det kommer till det. Under perioder då hon mådde ok kunde hon blomma ut på alla möjliga sätt. Hon följde inte strömmen utan gick oftast sin egen väg. Nyfiken och orädd. Tyvärr fick hjärnspöket inom henne övertaget till slut och katastrofen blev ett faktum. Jag tänker inte lägga ut orden mer än så. Den som vill läsa mer kan i så fall besöka min hemsida www.pappatillenangel.se

Avslutningsvis ett citat jag skrivit från hemsidan:

Tack för att jag fick vara din pappa under dina 17 år här på jorden. Du var ett sådant underbart barn. Jag kommer aldrig att glömma Dig och jag kommer alltid att älska Dig. Jag kommer att vårda ditt minne för evigt.

Pappa ❤

22. feb, 2020
Lady Gaga 2016 Till It Happens To You Oscar Performance

Ett självmord påverkar så mycket. För de efterlevande blir det resterande livet en kamp varje dag. En kamp på alla områden. Sedan i somras när min sambo Annika dog har jag kämpat med att försöka bygga upp mitt liv igen. Till skillnad mot när min dotter dog 2014 tillåter jag mig inte att gå för djupt in i sorgen. Istället har jag skjutit det åt sidan och försöker distrahera mig med annat. Jag har varit aktiv och noga med att hela tiden ha saker att göra. Både själv och tillsammans med andra. Jag började också arbeta tätt inpå händelsen. Redan efter två veckor var jag på jobbet igen. Tyvärr är det komplicerat att komma tillbaka till den man var innan katastrofen och just nu, ett halvår senare, ser det ut som att jag kommer tvingas byta arbete igen. Psykiskt mående syns ju tyvärr inte.
Musik är ett bra sätt att förmedla känslor på. Delar Lady Gagas framträdande från Oscarsgalan 2016.