Mitt liv idag

7. apr, 2021

Idag när jag ändå skulle gå en längre promenad med hundarna tog jag mig till Björlanda och området som jag en gång bodde i, innan allt hände med min dotter. Det kändes lite som att besöka ett tidigare liv. Vi gick genom skogen och passerade trädet som avslutade min dotters liv. På vägen tillbaka såg jag lyktan som tidigare markerat platsen för hennes död. Den används tydligen ibland som belysning vid en intilliggande grillplats i skogen. Passerade också huset som vi bodde i. Det mesta var sig likt förutom att det målats om i nya färger. På vägen därifrån stannade jag också vid graven, som jag av naturliga skäl inte besöker så ofta eftersom jag sällan har vägarna förbi där. Som sagt det känns som ett tidigare liv och jag har inte längre något behov av att vältra mig i det förgångna. Är det något jag har lärt mig, så är det att det att framtiden är det enda jag kan påverka. Det är där jag vill ha fullt fokus och lägga min energi. Gamla sorger drar bara ner på tempot och gör mig illa till mods. Det tillför ingenting. Bara ångest och dåligt mående. Det finns så många nya kapitel av livet som ska skrivas innan allt får sitt alldeles naturliga slut. Just nu känner jag mig lyckligare än på länge!

2. mar, 2021

Har inte skrivit på länge, vilket i sig beror på att jag har mycket annat som tar min uppmärksamhet just nu. Jag hoppade t.o.m. över att uppdatera på Carolines dödsdag (24 feb) för första gången, fast jag i mina föreläsningar uppmanar till att uppmärksamma sådana saker. Jag hade förberett en text, men kände inte för att publicera den. Hon fanns i mina tankar ändå den dagen.

 
Runt hörnet väntar dock en ny prövning, då vi på fredag kommer att begrava min nya kärleks äldsta son. Åter igen gör sig döden påmind och hur skört livet är. Åter igen är det ett barn som efter en tragisk olycka gått före sin förälder. Hur mycket ska man behöva prövas i den här världen. Min älskade Madde kämpar varje dag och jag gör vad jag kan för att stötta henne. R.I.P. fina Filip.
7. nov, 2020

Älskade Caroline,
Tack för att jag fick vara din pappa under dina 17 år här på jorden. Du var ett sådant underbart barn. Jag kommer aldrig att glömma Dig och jag kommer alltid att älska Dig. Jag kommer att vårda ditt minne för evigt.

Idag höjer vi våra glas för dig Caroline. Ett stort Grattis på födelsedagen min fina dotter! ❤️

2. okt, 2020

Idag har jag haft förmånen att hålla föreläsning för psykologer och socionomer som bl.a arbetar på SU, Sahlgrenska Universitetssjukhuset här i Göteborg. Känns stort att möta den organisation som var med och räddade mitt eget liv.

16. sep, 2020
Personerna bakom statistiken

Förra veckan, den 10 sep var den internationella dagen för suicidprevention i världen. En dag då jag numer allt som oftast är med och föreläser eller på annat sätt engagerar mig för att uppmärksamma det samhällsproblem vi har, att allt fler unga inte orkar med livet här. I år var jag dock bortrest detta datum och deltog därför inte i någon aktivitet. Men förra året dog 1 588 personer genom att ta sina liv här i Sverige. Det kan vi inte bara kan blunda för. Särskilt inte, då det mest bekymmersamma är att trenden för unga människor (under 24) har ökat för varje år. Min vän Marcus Eriksson som är regionansvarig i Suicide Zero har precis som jag en vilja att visa på att det finns en människa och en historia bakom varje siffra i statistiken. En historia som lever vidare i oss anhöriga som fått våra liv kullkastade. Det som hände vår familj när Caroline försvann var dessvärre inget ovanligt. Det skrivs nya sådana historier varje dag…
Läs gärna reportaget som SVT har gjort genom att klicka på länken